28 Nisan 2024 Pazar

Türkiye’deki dev projelerin çözüm ortağı olan Alp Kompozit Yapı

Türkiye’deki dev projelerin çözüm ortağı olan  Alp Kompozit Yapı


Türkiye’deki dev projelerin çözüm ortağı olan
Alp Kompozit Yapı, yurtdışındaki müşterileri için de üretmeye ve hizmet vermeye devam ediyor

Yılmaz Vatansever
Alp Kompozit Yapı Proje Yöneticisi

Özellikle korozyon probleminin yoğun yaşandığı ve yüksek mukavemet gerektiren endüstriyel ve evsel arıtma tesisleri ile kimyasal ve endüstriyel sanayi işletmelerine projeler üreten Alp Kompozit Yapı, atıksu arıtma tesisleri başta olmak üzere, kimya, ilaç, gıda, enerji, savunma sanayi, otomotiv ve ulaşım gibi pek çok sektöre hizmet veriyor. Alp Kompozit Yapı Proje Yöneticisi Yılmaz Vatansever ile firmaları ve hizmetleri hakkında konuştuk.

Firmanızın kuruluşu hakkında bilgi verir misiniz?
Alp Kompozit Yapı, CTP kompozit malzemeler ile özel projeler hazırlayarak çözüm üretmek üzere 2011 yılında, Uşak’ ta kurulmuştur. Üretim tesislerimiz Uşak Karma OSB’de, ofisimiz İstanbul’da yer alıyor. Koku ve Gaz Giderim Sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir firmayız.
Özel projeler hazırlama ve hazırlanan projelerin yerinde montajını yapmaya yönelik proje taahhüt hizmeti sunuyoruz.
Alp Kompozit Yapı olarak, kullandığımız tüm CTP malzemeleri kendi tesislerimizde Pultech FRP çatısı altında üretiyoruz. Aynı zamanda tesislerimiz bünyesinde yer alan metal atölyemizde, proje kapsamındaki paslanmaz scrubber, paslanmaz fan kabinleri, paslanmaz çok kanatlı aktüatörlü damperler, support imalatları gibi metal işlerini mevcut makine parkurumuz ve deneyimli ekibimiz ile üretebiliyoruz. Bu da firmamızın daha rekabetçi olmasını sağladığı gibi işin CTP imalatlar ile beraber diğer kısmında müşterimize esneklik sağlıyor.
Özellikle korozyon probleminin yoğun yaşandığı ve yüksek mukavemet gerektiren endüstriyel ve evsel arıtma tesisleri ile kimyasal ve endüstriyel sanayi işletmelerine proje üretiyoruz.

Ürün çeşitleriniz ve faaliyetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

• Koku Kontrol Sistemleri (Projelendirme, üretim ve montaj)
• Kimyasal yıkamalı koku giderim sistemi
• Biyolojik koku giderim sistemi
• Aktif karbon koku giderim sistemi

• Gaz Yıkama Sistemleri (Projelendirme, üretim ve montaj)
• CTP Hava Emiş Hatları (Projelendirme, üretim ve montaj)
• Koku Kontrol CTP Kapatma Sistemleri (Projelendirme, üretim ve montaj)

Ayrıca CTP malzeme ile platformlar, köprüler, yürüme yolları, korkuluklar, depolama tankları imalatı yapıyoruz.

Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Başta atıksu arıtma tesisleri olmak üzere, kimya, ilaç, gıda, enerji, savunma sanayi, otomotiv, ulaşım sektörlerine doğrudan ya da dolaylı yoldan hizmet vermekteyiz. 

Ürünleriniz ve firmanız neden tercih ediliyor? Firmanızı tercih eden müşterilerinizin verimlilik, maliyet vb. konulardaki kazançları nelerdir?
Alp Kompozit Yapı olarak Türkiye’deki koku giderim sektöründe sağlam bir temeli olan, yaptığımız işin arkasında duran, referanslarımız ile ön plana çıkan, müşteri memnuniyetine önem veren bir firmayız. Farklı yöntemlerle CTP malzeme üretebilme kapasitesine sahip olan üretici firmamız Pultech FRP, büyük çapta üretilmesi gereken el yatırması CTP kapama ürünleri, boru sarım yöntemiyle üretilen büyük çaptaki CTP tankları 32.500 m² olan tesislerinde, alan avantajını kullanarak üretmektedir.
Firmamız, projelendirme aşamasında işletme maliyetlerini düşünerek hesaplamalar yapan bir firmadır. Ayrıca karşımıza çıkan problemleri çözerek sektöre yenilikçi çözümler sunmuş olmaktan da çok mutluyuz. Örneğin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Atık Su Arıtma Tesisi’nde Türkiye’de ilk defa yapılan köprü ile birlikte dönen CTP havuz kapatma yapısı ya da Ataköy Atık Su İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde kullandığımız yatay tip (doldurma ve boşatma sırasında işletmeye büyük kolaylık sağlayan ve birden çok aktif karbon çeşidi kullanımına imkan veren) aktif karbon koku giderim sistemi gibi projelerimizden örnekler sunabiliriz.

Pazarlarınız konusunda bilgi verir misiniz?
Alp Kompozit Yapı olarak ülkemizde sektörün bilinen bir firmasıyız. İdareler atık su arıtma tesislerine koku giderim sistemi ihtiyacı duyduklarında bize mutlaka ulaşırlar. Biz de teknik konularda gerekli bilgileri kendilerine aktarır, projelendirme ve teklif aşamaları ile başlar, işimizi takip ederiz. Ortadoğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Üretici firmamız Pultech FRP, tüm CTP profilleri TS EN13706 standartlarında, tüm CTP sarma boru ve tankları ASTM D3517 ve AWWA C950 standartlarına göre üretmektedir. İhracat yaptığı ülkeler, Amerika, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya, Portekiz, Şili, Arjantin, Brezilya, Meksika ve Ortadoğu ülkeleridir.

Eklemek istedikleriniz…
Biz müşteri odaklı bir firmayız. Proje tamamlandıktan sonra da desteğimiz devam ediyor. Tüm projelerimizi standartlara uygun bir şekilde oluşturup, yine aynı şekilde standartlar çerçevesinde kendi bünyemizde üretiyoruz. Projelerimizde kullandığımız ekipmanları ise (fan, pompa, kontrol enstrümanları vb.) yıllardır tecrübe ederek belirlediğimiz markalardan, kaliteden ödün vermeden seçiyoruz. Çoğu ekipmanda sabit çalıştığımız iş ortaklarımız bulunuyor. Bu şekilde çalışmayı sistemlerimizin uzun yıllar sağlıklı çalışması için çok kıymetli buluyoruz. ALP KOMPOZİT YAPI olarak çevre için kompozit çözümler sunmaya ve koku sorununa kalıcı çözümler sunmaya devam edeceğiz.


http://www.alpkompozityapi.com/