29 Nisan 2024 Pazartesi

9’uncu Verimlilik Proje Ödülleri’nde Berdan Cıvata ikincilik ödülü kazandı

9’uncu Verimlilik Proje Ödülleri’nde  Berdan Cıvata ikincilik ödülü kazandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
tarafından düzenlenen
9’uncu Verimlilik Proje Ödülleri’nde
Berdan Cıvata ikincilik ödülü kazandı

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 9’uncu Verimlilik Proje Ödülleri’nde Berdan Cıvata ikincilik ödülü kazandı. Berdan Cıvata’nın “Farklı Boyut ve Türlerde Bağlantı Elemanlarından Cıvata, Somun ve Rondela Birleştirme Otomasyonu Gerçekleştirebilen Akuplaj Makinası Tasarımı ve İmalatı” Projesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödülleri 2023'te 596 projenin değerlendirildiği 'yerlileştirme' kategorisinde  Berdan Cıvata ikincilik ödülüne layık görüldü.

Tasarımı ve imalatı Berdan Cıvata Ar-Ge Merkezi mühendisleri tarafından yapılan ve Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillu akuplaj makinesi, cıvata, somun, pul takımlarının birleştirme hızını iyileştirerek istenilen zamanda ve istenilen miktarda sipariş teslim yapılmasını sağlıyor. Aynı zamanda ürünün kaplama ve mukavemet sınıfına göre ilgili standartların önerdiği tork değerini sağlamak üzere, sürtünme katsayısına ulaşmak amacıyla yağlamalar yapılarak akuplaj işlemi de gerçekleştiriliyor.

Bilişim Vadisi'nde gerçekleşen ödül töreninde Ödülü Berdan Cıvata Teknik Operasyonlar Direktörü Dergah Uysal, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç'tan aldı. Ödül kapsamında, ‘’Verimlilik Ödüllü İşletme Belgesi’’ ve Adana Model Fabrika tarafından sağlanacak "Öğren-Dönüş Programı" hizmetinden ücretsiz yararlanma hakkı da kazanıldı.