29 Nisan 2024 Pazartesi

SARAY’dan yenilikçi iç ve dış cephe çözümleri

SARAY’dan yenilikçi iç ve dış  cephe çözümleri

SARAY’dan yenilikçi iç ve dış
cephe çözümleri


Geliştirdiği öncü ve yenilikçi iç ve dış cephe çözümleriyle 40 yılı aşkın süredir geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde büyük rol oynayan SARAY, yapı sektörünün ihtiyaç ve taleplerini en üst düzeyde karşılanma hedefiyle Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Özellikle daha çevreci ve yüksek performans değerlerine sahip ürünlere odaklanan SARAY, bu bakış açısıyla son dönemde ürettiği sürme, kapı ve çit sistemlerini Türkiye’de ilk kez sektör ile buluşturmaya hazırlanıyor.

SARAY’ın yeni nesil sürme sistemi “HSS 110” farklı sürme tiplerini tek sistemde topluyor
SARAY tarafından geliştirilen yeni nesil sürme sistemi HSS 110, daha fazla gün ışığının içeri girmesini destekleyen yenilikçi bir tasarım anlayışı ile hayata geçirildi. Basit sürme ve kaldır-sür açılım tipinde kanatların aynı mekânda tek bir sistem çatısı altında beraber uygulanmasına olanak vererek projelerde maliyet kontrolü de sağlayan sistem, kullanım kolaylığıyla öne çıkıyor.

“PANORAMA Katlanır Kapı Sistemi” minimal tasarım anlayışını estetik çizgiler ile birleştiriyor
SARAY’ın, fuarda yine ilk kez sektörle tanıştıracağı PANORAMA Katlanır Kapı Sistemi, 3 metre yüksekliğe kadar olan mekanlarda kullanılabilen ve kanat başına maksimum 150 kg taşıma kapasitesine sahip bir sistem. Dış hava koşullarına dayanıklılık, sisteme dışarıdan gelebilecek yoğun su girişlerine entegre gizli mazgal dere detayı ve düşük bakım maliyeti özellikleri ile kullanıcılara yüksek performans ve uzun ömürlü işlevsellik sunuyor.

Yaşam alanlarının güvenliği ve mahremiyeti için “SARAY Alüminyum Çit Sistemleri”
SARAY ürün gamına ilk kez eklenen Alüminyum Çit Sistemleri, basit kurulumu ve sağlam yapısı ile mimari gereksinimleri kolayca karşılayabilecek şekilde tasarlandı. Farklı boyutlardaki ana taşıyıcı profiller ile 200 cm yüksekliğe kadar çıkabilen çitler, RAL kartelasında bulunan tüm renklere boyanabildiği gibi, ahşap desen efektli olarak da üretilerek kullanıldığı mekanlara uyum sağlıyor.

Cephe kaplama sistemlerinde mimarlara alternatif çözümler: “SARAY VERTICAL ve COTTA”
Köşe dönüşlü alanlara özel çözüm detayları ile yapıyı bir kabuk gibi tamamen sarabilen SARAY VERTICAL Cephe Kaplama Sistemi,  bu özelliği ile alternatif cephe kaplama çözümleri arasında öne çıkarak, tercih ediliyor. Diğer cephe kaplama yapı elemanlarına göre daha hafif olan sistem, uygulama kolaylığı ile cephelere hızla yenilikçi ve modern bir görünüm sağlıyor.
SARAY’ın Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olarak mimarlara alternatif bir cephe kaplama sistemi sunan  SARAY COTTA ise tuğla veya ahşap görünümlü olarak üretilebiliyor. Mimari proje ve cephenin durumuna göre istenilen boyutlarda üretilebilen profiller, projelerde işçilik, zaman ve maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor.
İstanbul Güneşli’deki fabrika ve ofis binaları ile Tekirdağ Çerkezköy’deki fabrikaları ve dökümhanelerinde toplamda 270 bin metrekare alanda 175 bin metrekare kapalı alana sahip olan SARAY’ın,  yıllık 90 bin ton alüminyum profil, 20 bin ton endüstriyel profil, 20 bin ton PVC profil, 16 milyon metretül panjur ve 3,5 milyon metrekare alüminyum kompozit panel üretim kapasitesi bulunuyor.