23 Nisan 2024 Salı

AKPINAR CIVATA

AKPINAR CIVATA

Akpınar Cıvata, paslanmaz bağlantı elemanları ve
çelik bağlantı elemanlarında 1985 yılından bu yana
yükselen grafikle hizmet vermeye devam ediyor


Küçük bir dükkanla adım atılan bağlantı elemanları sektöründe, sektöre yön veren bir marka haline gelmek… Başarının tanımı bu olsa gerek… Akpınar Cıvata’nın başarı hikayesini Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karaca ile konuştuk.

Firmanızın yolculuğunu kısaca özetler misiniz? Üretim, istihdam ve satış anlamında nasıl başladınız, nereye geldiniz?
Akpınar Cıvata, 1985 yılında Karaköy-Perşembe Pazarı’nda, Kurşunlu Han’da küçük bir dükkan olarak açıldı. Önceliğimiz müşteriye doğru ve kaliteli ürün hizmeti sunmak oldu. Bu yaklaşım nedeniyle, kısa zamanda ciddi bir müşteri potansiyeline ulaşarak, 1993 yılında Arap Cami lokasyonuna geçtik. Arap Cami lokasyonuna geçmekle birlikte, paslanmaz bağlantı elemanları ithalatına başlayarak iç pazardaki ciddi bir ihtiyaca hizmet etmeye başladık. Paslanmaz sektörüne girmekle birlikte yukarı yönlü olan büyüme trendimiz daha da hızlandı. Artan müşteri sayısı ve taleplerine daha kaliteli ve hızlı hizmet sunabilmek adına, 1999 yılında Ümraniye DES şubemizi açtık. Hizmet kalitemizi daha da artırmak ve müşterilerimize farklı çözümler sunabilmek adına, 2003 yılında üretim alanına girerek, Omega Cıvata kuruldu. Omega Cıvata ile üretim sektörüne girmekle birlikte, cıvata üretim prosesinin bir süreci olan ısıl işlem ihtiyacı nedeniyle, 2008 yılında Demsa Isıl İşlem iştiraki gerçekleştirildi. Üretim alanındaki başarılı çalışmalarımızla birlikte, mevcut lokasyonlarımız yetersiz kalmaya başladı. Bu nedenle 2009 yılında, Kurtköy’de 6.000 metrekare kapalı alana sahip lojistik merkezimizi açarak genel merkezimizi Kurtköy’e taşıdık. Bu yeni tesisimizle birlikte, Avrupa yakasında bir şube, Anadolu yakasında bir şube ve merkez olmak üzere, müşterilerimize kesintisiz ve hızlı hizmet sunmaya başladık. Satış tarafındaki bu yükselen grafiğimize paralel olarak, üretim ayağımızda artan iş hacmi dolayısıyla, Omega Cıvata, 2019 yılında son teknolojik makine parkuruna sahip, Dilovası İMES Organize Sanayi Bölgesindeki 10.000 metrekarelik fabrikasına taşındı.

Ürün çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Akpınar Cıvata olarak; paslanmaz ve çelik bağlantı elemanları ithalat ve satışını                        yapmaktayız. Satışını yaptığımız ürünlerle, savunma sanayi, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve inşaat gibi birçok sektöre hizmet sunmaktayız. Grup şirketimiz Omega Cıvata tarafından, müşteri talebi doğrultusunda özel imalatlar da yapmaktayız. Paslanmaz ürünleri yurt dışından distribütörü olduğumuz firmalardan, genellikle Uzakdoğu ve Avrupa ülkelerinden ithal etmekteyiz. Yurt içinden de çelik ürünleri ve özel imalat ürünlerini farklı tedarikçilerimizden temin ediyoruz.

Yönetim olarak önümüzdeki döneme yönelik vizyonunuz ve hedefiniz nelerdir?
Akpınar Cıvata olarak, 2023 yılında hizmet sektöründe faaliyet göstermek istiyoruz. Bu nedenle Dilovası IMES OSB içinde 4 yıldızlı 100 yataklı otel ve 24 bağımsız ticari bölümden oluşan bir yaşam merkezi projemiz bulunmakta. 2023 yılı sonu itibari ile otel ve yaşam merkezi projemizi, sanayicilerimizin hizmetine açmak istiyoruz.
Civata sektörüyle ilgili projelerimiz ve fizibilite çalışmalarımız devam etmekte olup, projelerin olgunlaşması halinde sektörle paylaşıyor olacağız. Ülkemize olan güvenimiz tam olup, yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

Türkiye’de üretici olmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir? Son yıllarda kronikleşen döviz kuru, enerji maliyetleri ve hammadde en önemli sorun başlıkları olsa gerek…
Biz sanayicilerin en büyük sorunu, hammadde ve enerji fiyatlarındaki hızlı artışlar. Bu artışlar karlılığı aşağı çekmekte ve işletmelerde kredi ihtiyacı oluşmasına sebebiyet vermekte. Krediye ulaşmak da kolay olmuyor. Günün sonunda oluşan maliyetlerden dolayı uluslararası arenada rekabetçi olmanız zorlaşmakta.