30 Mart 2023 Perşembe

Polar Dış Ticaret

Polar Dış Ticaret

Polar Dış Ticaret, sektördeki 30. yılını
20 bin tonu geçen ihracat rakamları ile kutluyor



2021 yılını iyi bir performansla geride bırakmaya hazırlanan Polar Dış Ticaret, 2020 yılına oranla yüzde 70’lik bir büyüme hedefliyor. Polar Dış Ticaret Ltd. Satış Grup Müdürü Esin İşkan Afatoğlu konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “İnşaat, makine, otomotiv ve enerji sektörlerine çelik ürünü temin ederek faaliyet gösteren firmamız, ulusal ve uluslararası birçok projede tedarikçi kimliği ile yer almasının yanı sıra teknik kapasite ve bilgi birikimi ile müşterilerine çözüm ortağı olarak 30 yıldır hizmet etmektedir. Bu sene gerçekleştirdiğimiz işlem hacmimiz, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 70’lik bir büyümeye işaret etmektedir. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek adına Gebze bölgesinde yaklaşık 6000 ton S355J2+N/S 355K2+N/S 355NL/ Corten kalitelerde, S2E2 laminasyon sertifikası bulunan İtalyan plakalarını stoklayarak  kalite ve servis anlayışımızı bir adım öne taşıdık.”

Enerji maliyetleri ve lojistik, iki önemli sorun
Çelik sektöründe talep artışı beklendiğine vurgu yapan Afatoğlu, sektörün en önemli iki sorunu olarak enerji maliyetlerine ve lojistiğe dikkat çekti. Afatoğlu: “Küresel çelik sektöründe bu yıl yaşanan talep artışının 2022’de de sürmesi beklenirken, Türkiye de gelecek yıl iç talebin güçlü artacağı ülkeler arasında gösteriliyor. Öte yandan enerji maliyetlerindeki son artışlar, enerjiyi yoğun olarak kullanan çelik üreticilerinin üretim maliyetlerinin artmasına sebep olmuş olup, bu durum yıl sonu ve 2022 başı için üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Ayrıca lojistik sektöründe yaşanan sıkıntılar ve artan petrol fiyatları da şu an sektördeki önemli konulardan biridir.” dedi.

“Pandemi ve anti-damping uygulamalarına rağmen ihracatımızı üç katına çıkardık”
Polar Dış Ticaret Ltd. İhracat Satış Müdürü  Işıl Demirel ise ihracat çalışmalarına vurgu yaparak, tüm olumsuz gelişmelere rağmen ihracatlarını üç kat artırdıklarının altını çizdi. Demirel; “İçinden geçmekte olduğumuz zorlu pandemi sürecinde tüm firmaların korkulu rüyası haline gelen malzeme tedarik sıkıntısını sayısız fabrika ve tedarikçi ile geliştirdiği sağlam ilişkiler sayesinde müşterileri adına çözmeyi başaran firmamız, 2021 yılında artan çelik taleplerine en doğru şekilde karşılık vererek, özellikle Avrupa’da uygulanan Türk menşeli ürünlere yönelik ağır kotalar ve anti-damping soruşturmalarının olumsuz yansımalarına karşın ihracatını bir önceki yıla oranla üç katına çıkarmayı başarmış olmanın gururunu yaşıyor.

“Böylelikle 30.yılımızı 20 bin tonu geçen ihracat rakamları ile taçlandırmış olduk.”

Onlarca ürün grubunda ihracatımızın aktif olarak devam ettiği Orta Doğu (Suudi Arabistan, Katar, Ürdün, BAE), Türki Cumhuriyetler (Azerbaycan ve Kazakistan) ve Balkan ülkelerinin yanı sıra (Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk ve Bosna-Hersek) Almanya başta olmak üzere Hollanda, Belçika, Fransa, İtalya, Polonya, Danimarka ile diğer Avrupa ülkelerinde sahip olduğumuz geniş müşteri portföyümüzü her geçen gün geliştirerek Türk menşeli ürünlerin dünyaya tanıtılmasına olan katkımızı önümüzdeki yıllarda güçlendirerek devam ettirmek öncelikli hedefimizdir.” diye konuştu.