28 Mart 2024 Perşembe

ÖZEN METAL

ÖZEN METAL

Alüminyum, savunma sanayi, denizcilik sektörü, havacılık sektörü…
Özen Metal, zengin ürün çeşidi ve çelik servis
merkezi kimliği ile onlarca sektöre çözüm sunuyor

Zengin ürün çeşidi ile inşaat, savunma sanayi, denizcilik sektörü, reklam, vagon, tekstil, aksesuar, sağlık ve havacılık sektörü başta olmak üzere pek çok sektöre hizmet veren Özen Metal AŞ, aynı zamanda çelik servis merkezi kimliği ile de ön plana çıkıyor. Ürün gamı ağırlıklı olarak alüminyum ve türevlerinden oluşan firma ayrıca galvaniz, kurşun, çinko, paslanmaz ve diğer metal gruplarının da satışını yapıyor. Kesim, büküm, lazer kesim, delme, dilme, boy kesme, boyama, genişletme işlemleri de sunduklarını belirten Genel Müdür Okay Ersoy ile firmaları ve faaliyetleri hakkında konuştuk. 

Öncelikle Özen Metal ve ürün portföyünüz hakkında bilgi verir misiniz?
İthalatçı kimliği ile Özen Metal AŞ, Assan Alüminyum’un en büyük bayilerinden biridir. Esenyurt’taki yeni şubemiz, Yeşilköy Business Park’da yeni merkez ofisimiz ile müşteri memnuniyeti için çalışıyoruz. Çok fazla talep gören ve Türkiye’de üretilmeyen ürünleri de ithal ederek Türk sanayisine hizmet vermeye devam ediyoruz.
Malzeme portföyümüz ağırlıklı olarak alüminyum ve türevleridir. Bununla birlikte galvaniz, kurşun, çinko, paslanmaz ve diğer metal gruplar da sattığımız ürünler arasında yer alıyor. Konuyu biraz açmak gerekirse, alüminyum levha ve rulo, alaşımlı alüminyum levhalar ve rulolar (5005-5754-5083-6061-6082-7075) çetalı levha, trapez, parlak alüminyum levha ve rulo, profil, disk, külçe, folyo alüminyum, boyalı alüminyum rulo ve levha, galvanizde ise levha ve rulo, trapez, oluklu, boyalı galvaniz levha, rulo ve trapez, sandviç panel, paslanmaz levha ve rulo, çinko levha ve rulo, kurşun levha, kalay çubuk, kurşun çubuk ve lehim ürün grubumuzu oluşturuyor.
Hizmetlerimize gelince, kesim, büküm, lazer kesim, delme yani perfore etme, dilme, boy kesme, boyama, genişletme yani uzatma işlemleri sunmuş olduğumuz hizmetlerdir.
Satmış olduğumuz ürünler çok çeşitli sektörlerde kullanılmaktadır. İnşaat, reklam, savunma sanayi, denizcilik sektörü, vagon, tekstil, aksesuar, sağlık ve havacılık sektörü başlıca sayacağımız alanlarımızdır.
Firmanızı tercih eden müşterilerinizin verimlilik, maliyet vb. konulardaki kazançları nelerdir? Firmanız ve ürünleriniz neden tercih edilmeli?
Alüminyum aslında çok önemli, değerli ve üretilmesi gayet zor olan bir metaldir. Üretimi sırasında çok enerji kullanımı vardır. Doğadan çıktıktan sonra çok aşamalardan geçip paketlenerek satılabilir duruma gelmesi alüminyumu gayet özel kılmaktadır. Bu nedenle alüminyumu bu maliyetleri yüzünden son derece iyi saklayıp, iyi paketleyip iyi bir şekilde sevkini sağlamak zorundayız. Ülkemizde her konuda olduğu gibi özellikle sevkiyat konusu son derece baştan savma ve “aman canım ne olacak metal işte koy şuraya, ya da üzerine mal koyarız bir şey olmaz” mantığıyla davranıldığından özellikle ambar sevkiyatlarında ve metalin hassasiyetini bilmeyen nakliyeciler tarafından taşınması sırasında çok zayiat verdirilmektedir.
Paketleme hizmetimiz önemlidir, malın müşterinin deposu ya da alıcıya teslim edilinceye kadar geçen zaman içinde herhangi bir olumsuz durum olmasın diye özellikle hassas davranılmaktadır. Ürünlerimizin sevkiyatı, tahta paletler, naylon ve pıtırcıklı havalı naylonla sarılarak sağlanmaktadır. Bu tür işlemler müşterinin zayiatını hep en aza indirmek ve temiz ürün sunmak için yapılan hizmetlerdir.
Stokta tuttuğumuz ve ithal ettiğimiz malların tamamının sertifikası mevcuttur. Sertifika ürünleri isteyen firmaların istediği ve artık neredeyse satış yaparken olmazsa olmaz unsurlarından biridir. Çünkü kaliteli üretim yapan ve bunu ispat etmek zorunda olan tüm firmalar malın orijinini, nerede üretildiğini, ürün standartlarını ve analizini belgelemek istiyor. Tabi ki ürünü sertifikalı satmak ayrıcalık yaratıyor, hem şirkete hem de sattığınız ürüne güveni artırıyor, tercih edilme sebebi oluyor. Çünkü bir malı her daim ucuz almak bir kazanç değildir. Satın alma birimlerinin yaptığı en büyük hatalardan biri de, firmasına ya da patrona yaranabilmek adına ucuz ve kalitesiz malı en iyi şartlarla aldığını zannetmeleridir. Kaliteli sertifikalı ve güvenilir bir firmadan malı almanın faydalarını uzun çalışma esnasında mutlaka hissediyorsunuz.

Sektörünüzün Türkiye ekonomisi için önemi nedir? Sektör olarak ne kadar istihdam sağlıyorsunuz, ne kadar ekonomi yaratıyorsunuz?
Alüminyum ve türevleri sektörü, ülkemizde gayet önemli hızda ilerleyen ve sürekli olarak hem üretimi hem satışı hem de ihracatı artan bir metaldir. Alüminyumdaki çeşitlilik ve kullanım alanlarındaki artış, dayanıklılığının ve hafifliğinin giderek anlaşılması bu metale karşı talebi çok artırmıştır. Sektörlerdeki kullanılan standart metallerin yerini ar-ge çalışmaları sonucunda daha hafif, daha esnek, daha dayanıklı metalle değiştirmek alüminyuma olan ihtiyacı çok arttırmıştır. Savunma sanayi, gemi sanayi, araba endüstrisi, inşaat sanayi alüminyuma olan ihtiyacı sürekli artmaktadır. Talepler ve istekler çoğaldıkça sattığımız ürün çeşitliliği de tabi ki artmaktadır.