13 Aralık 2025 Cumartesi

FSA ALFA ENERJİ

FSA ALFA ENERJİ

FSA ALFA Enerji Satış ve Pazarlama Müdürü Servet Ceran:
“Kanatlı boru üretiminde üç yeni makine
yatırımı yaptık, ilki devrede;
hedefimiz daha geniş üretim seçenekleri ve daha hızlı teslimat”



FSA ALFA Enerji, kanatlı boru üretiminde üç yeni makine yatırımı yaparak ilk hattı devreye aldı. Firma, yıl sonuna kadar diğer iki hattın da üretime geçmesiyle ürün çeşitliliğini ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor. Ar-Ge çalışmaları ve yurt dışı pazarında büyüme hedefleri ise devam ediyor. FSA ALFA Enerji Satış ve Pazarlama Müdürü Servet Ceran ile firmaları ve yeni yatırımları hakkında konuştuk.

FSA ALFA Enerji olarak son dönemde üretim tarafında önemli bir yatırım yaptığınızı biliyoruz. Bu süreci bizimle paylaşır mısınız?
Evet, şirket olarak kanatlı borular ve çeşitleri konusunda üç yeni makine yatırımı yaptık. Bu yatırımların ilkini devreye aldık ve şu anda aktif olarak üretim yapıyoruz. Yıl sonuna kadar diğer iki hattı da devreye almayı planlıyoruz. Böylece hem ürün çeşitliliğimizi artıracağız hem de daha rekabetçi fiyatlar sunabileceğiz.
Bu yatırımlar size üretim açısından nasıl bir avantaj sağlayacak?
Yeni makinelerle birlikte farklı fin geometrileri ve alaşımlar ve proje bazlı özel üretimler konusunda çok daha esnek hale geleceğiz. Müşterilerimizin taleplerine daha hızlı yanıt verebilecek, aynı zamanda daha uygun fiyat politikasıyla rekabet gücümüzü artıracağız.

FSA ALFA Enerji’nin Ar-Ge faaliyetlerini sıkça duyuyoruz. Bu alandaki güncel çalışmalarınız neler?
Ar-Ge bizim için üretimin ayrılmaz bir parçası. Isı transfer verimliliğini artıran yeni tasarımlar üzerinde çalışıyoruz. Malzeme optimizasyonu, zor çevre koşullarına dayanıklı kanat uygulamaları ve proses iyileştirmeleri de Ar-Ge başlıklarımız arasında. Sürekli iyileştirme ve Ar-Ge bizim sektörümüzde bir zorunluluktur.
İhracat tarafında nasıl bir yol haritası izliyorsunuz?
Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında pazar payımızı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yatırımın devreye alınmasıyla birlikte uluslararası talebe daha hızlı cevap verebileceğiz. Bu da büyüme hedeflerimizi destekleyen önemli bir unsur olacak.

Son olarak Metalsan okurlarına iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?
Endüstriyel ısı değiştiriciler sektöründe güçlü ve rekabetçi olmak için sürekli yatırım yapmak zorundayız. Biz de bu anlayışla, üretim ve Ar-Ge yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde FSA ALFA Enerji’yi daha güçlü, daha hızlı ve daha yenilikçi bir şekilde sahada görmeye devam edeceksiniz.