18 Nisan 2024 Perşembe

Temel Tel

İstikrarlı büyümesini sürdüren Temel Tel’de hedef ihracat


Tel ve tel mamulleri sektöründeki faaliyetlerine 1999 yılında İstanbul Sultangazi’de başlayan Temel Tel istikrarlı büyümesine devam ediyor. 2021 yılında Dilovası’ndaki 8500 metrekarelik alana sahip yeni fabrikasına taşınan firma, uluslararası standartlarda üretimine devam ediyor. İlave tav fırın montajından sonra kapasite artışına giden firma, aylık 5.000 ton yıllık 60.000 ton filmaşini tav işlemine alabilecek potansiyele erişti. Bu büyümesinin sonucu amaçlarının artık ihracat olduğunu belirten firma sahibi Murat Tazegül yakın gelecekte önce Balkanlar daha sonra da Avrupa’da ihracatla ilgili adımların atılacağını belirtti.

Temel Tel, 0,80 mm’den 30,00 mm’ye kadar her türlü kalitede filmaşini işleyerek başta aratavlı-fosfatlı ve tavsız-fosfatlı vida, somun ve cıvata telini sektördeki dev firmalara satıyor.
Ayrıca İstanbul Habibler’deki ikinci fabrikasında tavlı inşaat teli, parlak tel ve çubuk demir imalatı ve satışı  yapıyor.

Bu hizmetlere ek olarak fason aratavlı-tavsız tel çekme, fosfatlama, banyolama ve tavlama hizmetlerinin yanında inşaat çivisi toptan ve perakende satışı yapılmaktadır.

Wire & Tube Düseldorf Fuarı’na katılacaklarını belirten Murat Tazegül, hem yurtdışındaki müşteri portföyünü artırmayı hem de sektördeki son teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi hedeflediklerini söyledi.Tazegül, Avrupa kapılarının Rus demir çelik üreticilerine kapatılmasıyla birlikte Türkiye için çok büyük fırsatların ortaya çıktığını bu durumun Türk firmaları tarafından çok iyi değerlendireceğine inandığını dile getirdi.

Ar-Ge yatırımına devam ediyoruz
Üretim yanında Ar-Ge biriminin de çok önemli olduğunu belirten Tazegül, her yıl cirolarının belli oranını bu bölümle ilgili faaliyetlere kaynak olarak aktarıldığının da altını çizdi. Mevcut rekabet yarışında firmaların daha uzun ömürlü ayakta kalabilmek ve piyasa şartlarına uyabilmek için bu adımların gerekli olduğunu ifade eden Tazegül, özellikle bu fuarın kendileri için çok önem teşkil ettiğini belirtti.
Amaçlarının katma değeri yüksek ürünler üreterek hem yeni istihdam alanları yaratmak, hem de döviz girdisi sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu belirten Tazegül, sektörün ihtiyacı olan ve yurtdışından ithal edilen bağlantı elamanları üretiminde kullanılan her türlü tel ve tel mamullerini yerli ve milli bir ürün olarak üretmeyi de hedeflediklerini söyledi.